Kittelfjäll

Kittelfjäll, en legendarisk skidort 


Kittelfjäll ligger i de snösäkra södra Lapplandsfjällen och tillhör en av de naturskönaste fjällorterna i Sverige. Kittelfjäll är närmast legendariskt bland extremskidåkare och när västvindarna från Norska havet skapat stora lössnödump, är ytorna närmast oändliga att upptäcka för den lössnöfrälste. Här finns dock skidåkning som passar alla. Från nybörjare till de mest avancerade. De snösäkra fjällen gör även omgivningarna till en pärla för skoterfrälsta. En magnifik miljö för vinterns och vårens fjällälskare med andra ord!

Kittelfjäll är troligtvis en av de riktigt få riktigt alpina miljöerna i Sverige som är relativt lättillgängligt. Närheten till mäktiga fjälltoppar gör att inramningen av fjäll är speciell. De stora naturravinerna Storgrova och Lillgrova är unika, men fantastiska landmärken i Kittelfjäll.

När det snöar i Kittelfjäll, så snöar det. Och det gör det ofta!

 

Kittelfjäll, fantastiskt att uppleva på sommaren

Kittelfjäll handlar dock inte bara om snödump och skidåkning. Det är en fjällbygd som fortfarande känns genuin och oexploaterad. Här är man fjärran från opersonlig massturism. Och det känns när man är på byn. Här kan man fortfarande promenera ner till hembygdsgården och dricka en kopp kaffe och nästan känna sig som en lokalbo.

Även de ljusa sommmarmånaderna är fantastiska. Här kan man fiska i den brusande, vackra Vojmån, strosa med barnen längs den spännande Sagostigen, utmana sig i Via Ferratan, upptäcka alla fantastiska grusvägar med sin gravel bike eller paddla ljudlöst på spegelblanka vatten.

Borkafjällets mäktiga nordvägg